Monique: de vrouwelijke ’touch’ behouden

lang zilver haarEen prachtige zilveren beauty, met een haarkleur om jaloers op te worden, dat is het eerste wat opvalt als je Monique ontmoet. Zelf staat Monique van Dalen (inmiddels 63) daar niet zo bij stil. Ze is al een aantal jaren ‘puur natuur’. Monique runde 17 jaar lang een tweedehands kledingzaak/outlet in Delft en werkt inmiddels als adviseur bij Zilch op de ‘Fred’ in Den Haag. Een plek waar ze zich als een vis in het water voelt…

Monique werd al redelijk jong grijs, zo rond de 40. “Ik moest op een gegeven moment om de 3 weken verven met mijn van nature donkere haarkleur. Die witte uitgroei (die ik ook regelmatig bij andere vrouwen zag) vond ik niet bepaald elegant. Dat verven heb ik nog een aardig tijdje volgehouden, maar toen ik 50 was vond ik het wel genoeg. Toch vond ik het lastig om van de een op de andere dag alles grijs te laten verven, dus het werden eerst lichtere plukjes en coupe soleil om het vervolgens richting asblond te laten worden. In totaal was dat een proces van 3 jaar.

Moeder als rolmodel

Wat mij persoonlijk wel opviel, was dat jongeren me sneller met u aanspraken én ik moest eraan wennen dat mannen minder belangstelling voor me leken te hebben. Dat miste ik dus wel in het begin! Aan de andere kant: mijn moeder was ook prachtig zilverwit, dus dat was echt een rolmodel voor me. Inmiddels is de tijd ook zo anders, er is veel meer stimulans en ondersteuning onderling. Ook jongere vrouwen kiezen er nu meer en meer voor hun haar natuurlijk grijs te laten worden. Ik merk ook dat de meeste mensen het mooi vinden”.

Opvallender make-up

lang zilver haarZelf is ze er wel van overtuigd dat met het grijzer worden van je haar je ook iets meer kleur moet aanbrengen. “Wat opvallender make-up, een goede lipstick en je ogen misschien iets meer aanzetten. Een glansje hier en daar en wat rouge doen wonderen als je haar lichter wordt. Soms is een wat vrouwelijker coupe een uitkomst, in mijn geval laat ik het wat langer groeien. Hoewel ik ook vrouwen zie die zo’n korte coupe juist heel goed kunnen hebben”. Monique gebruikt al jaren dezelfde make-up en hippe brillen. Voorheen droeg ze eigenlijk altijd zwart en zilvergrijs, echte basics, maar sinds ze bij Zilch werkt draag ze veel meer kleur.

“Ik vind het leuk om een extra accent aan te brengen met kleurrijke en opvallende sieraden. Dat is ook een manier om je uiterlijk een boost te geven. Voor de verzorging van mijn haar heb ik trouwens geen speciaal regime: ik was het al jaren met een zilvershampoo van het Kruidvat en gebruik slechts af en toe een conditioner. Blijkbaar heb ik makkelijk haar.” zegt ze lachend.

Hoewel de foto’s boekdelen spreken over hoe mooi zilver haar kan zijn, zal Monique niet iedereen aanraden om het grijs te laten worden. “Je moet er echt klaar voor zijn om dat te doen. In sommige gevallen geef ik ook weleens de tip om nog even te wachten.” aldus Monique.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.