Sylvia: geduldig zijn én volhouden

Je bent haar onder het kopje Inspiratie! op deze site misschien al tegengekomen als een van mijn Instagramfavorieten. Hieronder maakt ze ons deelgenoot van haar ‘reis naar grijs’: Sylvia, getrouwd en moeder van 2 zoons van 17 en 18 jaar.

Sylvia ontdekte haar eerste grijze haar toen ze 27 was, dus ze was er relatief vroeg bij. Net zoals de meesten van ons verfde ze het lange tijd, totdat Corona er in maart 2020 voor zorgde dat de kappers hun deuren tijdelijk moesten sluiten. Haar uitgroei begon zo op te vallen dat haar zoons haar de tip gaven het uit te laten groeien. “Ik was nogal verbouwereerd” zegt ze, “Maar uiteindelijk heb ik toch naar hen geluisterd.”

Mijn zilveren reis is nog niet ten einde

opgestoken grijs haarJe iets voornemen is één, het vervolgens doen is soms was lastiger. “Het proces vond ik in het begin erg moeilijk. Wij vrouwen willen nooit een uitgroei zien maar toen werd het dus erg zichtbaar. Ik kon mijn haar gelukkig in een staart dragen en na 5 maanden werd de staart er afgeknipt. En 5 weken daarna werden de laatste donkere plukken eruit geknipt. Dit is nu precies een jaar geleden.” vervolgt ze. “Mijn zilveren reis is nog niet ten einde. Ik wil mijn eigen haarlengte weer terug. Tijdens mijn uitgroei zaten we in quarantaine dus ik kwam gelukkig niet veel mensen tegen. Toen het kort werd geknipt kreeg ik veel positieve reacties via Facebook. Maar ik houd zelf niet van kort haar”.

Ze vindt het heerlijk om niet meer elke 3 weken haar haar te moeten laten verven, alhoewel ze aangeeft dat het wel altijd gezellig bij haar kapster was. De verzorging van haar haar is redelijk eenvoudig.  “Ik heb snel vet haar,” zegt ze. Ik gebruik dus een shampoo tegen vet haar of voor fijn haar. Daarnaast gebruik ik purple shampoo voor een mooie zilveren gloed’

Experimenteren met kleuren

Ze merkte wel dat haar voorkeur voor kleuren veranderde naarmate ze meer zilver wordt. “Ik was een herfsttype (geel, oranje, bruin, beige, olijfgroen) maar ik denk dat ik nu een wintertype ben (paars, donkerroze, grijs, blauw). Ik heb ook geëxperimenteerd met make-up maar ik kan allerlei kleuren oogschaduw op en lippenstift dus dat maakt niet uit.”

Haar eigen proces bracht haar ook tot het inzicht dat zilver haar leuk kan staan als het in een vlot kapsel geknipt wordt. “Je ziet prachtige voorbeelden op Instagram. Daar zijn veel (vooral jongere) vrouwen over de hele wereld met zilver haar. Dat geeft inspiratie.” Het mooie is dat Sylvia zelf ook haar proces op Instagram deelt. Daarmee is ze zelf ook weer een rolmodel voor andere vrouwen.

Inmiddels is ze zelf hartstikke blij met haar prachtige haarkleur. Ze geeft als tip mee: “Je moet je niets aantrekken van wat andere mensen van jouw zilveren reis vinden. Het is een kwestie van geduld en op een gegeven moment ga je het zelf mooi vinden. Dus geduldig zijn en volhouden dames!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.