Selfies: fun of horror?

We worden er dagelijks mee geconfronteerd: selfies. Selfies kom je in alle maten en vormen tegen op social media, zoals Instagram. Het is gelukkig niet strikt voorbehouden aan mooie, strakke en vooral jonge mensen, dus je komt er uiteenlopende portretten tegen.

SelfiesMisschien heb je er sowieso niets mee en komen woorden als narcisme en arrogantie bij je op. De selfie kan echter ook een middel zijn om je zelfvertrouwen een boost te geven. Laten we even uitgaan van het laatste met als uitgangspunt jouw reis naar grijs. Natuurlijk zie je je eigen hoofd (inclusief steeds verder oprukkende uitgroei) dagelijks in de spiegel en voor sommigen is dat meer dan genoeg. Waarom zou je jezelf dan ook nog eens blootstellen aan de uiteenlopende meningen van anderen?

Breng je verzilveringsproces in beeld

Daarin zit ‘m nu precies de kneep. Want als je bewust kiest voor een groep of community waar men dat traject juist toejuicht kun je verzekerd zijn van heel veel ondersteuning én inspiratie om door te gaan. Je foto’s worden bekeken door vrouwen die hetzelfde doel hebben als jij en als er commentaar op je foto komt, is dat zonder uitzondering positief. Ten tweede (en ik spreek uit ervaring) kun je zo je eigen verzilveringsproces in beeld brengen én ga je als bonus dat traject steeds meer waarderen.

Selfies maken met je smartphone

Daar waar je selfies in het begin misschien wat knullig overkomen (denk aan fout licht of een minder geslaagde achtergrond, zoals bomen die uit je hoofd lijken te groeien) zul je merken dat naarmate je er meer maakt, de kwaliteit toeneemt. Goede tips om selfies te maken kun je trouwens overal op Google vinden. Op je smartphone tref je allerlei leuke opties om je foto’s wat op te leuken, zoals de portretstand. Een kwestie van even zoeken wat er allemaal kan met die camera (en dat is bijna altijd meer dan je denkt). Iets meer contrast, beetje bijsnijden, zwart/wit voor een dramatischer effect of iets fellere kleuren, het kan allemaal. Wil je het professioneler aanpakken dan kun je ook een app installeren, zoals bijvoorbeeld Snapseed. Boeken en gratis cursussen om betere foto’s/selfies te maken zijn er legio.

Kortom, gewoon lekker uitproberen. Oefening baart kunst en goede voorbeelden zijn er genoeg te vinden. Neem jezelf vooral niet te serieus en voor je het weet heb je een arsenaal aan leuke pics. Altijd leuk voor het nageslacht ook 😊

foto: Derya Selvi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.