Mirjam: ik voel mij er goed bij

Mooi om te zien dat steeds meer  vrouwen de keuze maken om voor hun natuurlijke haarkleur te gaan. Hoewel het natuurlijk als ‘hip & happening’ wordt gezien in deze tijd, kiezen de vrouwen die je hier treft vooral om andere redenen om grijs te gaan.

Zo ook Mirjam Roovers, 57 jaar, getrouwd met Joop en moeder van Joris van 26 en Maud van 22 jaar. Mirjam is sinds 2014 werkzaam bij UWV Werkbedrijf als adviseur intensieve dienstverlening. Ze coacht en begeleidt klanten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en geeft sollicitatietraining aan werkzoekenden.

Stoere dame

In haar vrije tijd zingt ze op (hoog) amateur niveau in verschillende kamerkoren en heeft ze regelmatig zangles. Verder kookt ze graag en houdt ze van wandelen. Deze stoere dame heeft inmiddels 10 keer succesvol de Nijmeegse 4-daagse gelopen.

Nu ben ik benieuwd wanneer Mirjam haar eerste grijze haar ontdekte. Mirjam denkt er even over na. “Zo rond mijn 35e”, antwoordt ze. “Ik kleur mijn haar al vanaf mijn 22 of 23e jaar. Eerst gebruikte ik nog kleurspoelingen, later verf. Ik had niet echt een voorbeeld of een specifiek iemand die me inspireerde, maar had wel altijd overleg met mijn kapper.” Ook Mirjam kreeg te maken met reacties van mensen om haar heen, maar die waren overwegend positief. “Sinds het niet meer blond is krijg ik vaak te horen dat deze kleur me zo goed staat. Toch verf ik mijn haar nog wel, maar dan in de zin van toegevoegde grijstinten omdat mijn eigen grijs wel erg saai is.”

Rode lippenstift en bescheiden make-up

hip kort grijs haarMentaal veranderde er niet veel toen Mirjam besloot voor grijs te gaan. Het was dus niet een eye-opener of een heel andere kijk op zaken, zoals sommige vrouwen ervaren. “Ik had dat niet echt, en zeker in eerste instantie niet. Ik voel mij er goed bij en zie om mij heen ook vrouwen die hun haar niet meer verven, of juist wel. Heel veel impact heeft dat dus niet op mij, hoewel…..soms denk ik wel eens als ik in de spiegel kijk, ik krijg een ouwe kop….Verder is ook qua kledingstijl of make-up niet zoveel veranderd bij mij. Rode lippenstift en bescheiden make-up gebruikte ik altijd al. Voor wat betreft mijn kleding kies ik soms wel voor wat zachtere tinten.”

Qua haarverzorging gaat Mirjam voor kwaliteit. “Ik gebruik goede kleurshampoo, conditioner voor grijs haar en versteviging. Die laatste koop ik bij mijn kapper van het merk Maria Nila. Kort föhnen en dat is het. Gelukkig is mijn haar weer in goede conditie. Een lange periode voordat ik het grijs liet worden was het slap en had ik last van haaruitval.”

De mening van anderen wordt uiteindelijk minder belangrijk

hip grijs kort haarSoms kan een specifieke opmerking over je uitgroeiproces of over je haarkleur twijfel veroorzaken, zeker als je een minder goede dag hebt. Voor Mirjam speelt dat gelukkig geen rol. “De mening van anderen wordt uiteindelijk steeds minder belangrijk, dat zal ook in combinatie zijn met de leeftijd en levenservaring😊”, zegt ze. “Ik zou zelf mensen de tip geven om te kijken waar je je goed bij voelt. Te lang hoogblond, of diepzwart, past dat nog? Zo niet, overleg met je kapper wat de mogelijkheden zijn en kijk bijvoorbeeld op Pinterest om inspiratie op te doen. Je treft er de meest prachtige voorbeelden!

.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.