Ha(a)rtstikke mooi

Een kapper heeft vaak ook een psychologische functie

Zilversupporters noem ik ze, kapsalons die onze grijze haren van harte toejuichen. Ze ondersteunen ons met adviezen over hoe we die zo goed mogelijk kunnen verzorgen. Ze nemen gelukkig in aantal toe.

grijs haar bij Ha(a)rtstikke MooiDe eerste tip die ik via de Grijs & Geweldig groep ontving betreft een Zilversupporter in Oudewater. Ha(a)rtstikke mooi is de kapsalon van Diana van der Kleij, woonachtig in Oudewater met haar gezin.

Diana startte haar eigen kapsalon aan huis 9 jaar geleden en is nog steeds dankbaar dat deze mogelijkheid op haar pad is gekomen. Veel persoonlijke aandacht is haar grootste drijfveer.Diana van der Kleij

“In een grote zaak ben je redelijk anoniem, maar door het 1 op 1 werken leer je mensen anders kennen en wordt het persoonlijker. De kapsalon is niet alleen een plek om je haar mooi te laten maken, maar heeft zeker ook een psychologische functie wat bijdraagt aan een beter gevoel.

Wat past er bij jou?

Dit heeft voor mij een absolute meerwaarde om mijn werk nog beter uit te voeren en mensen een kapsel te geven dat bij hen past en niet is opgelegd door de buitenwereld. Hoe “moet” je eruit zien…? Welke kleur of welk model is hip? Veel belangrijker is, wat past er bij je gelaatsvorm, je huidskleur, je haarstructuur, je kledingstijl? En vooral: WAT IS JOUW WENS?

Ha(a)rtstikke mooiDaarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe je zelf met je haar omgaat. Ben je heel handig, heb je veel tijd en zin om veel met je haar bezig te zijn, welke producten gebruik je? Deze vragen spelen allemaal mee om tot een “goed” kapsel te komen! Verbeteren van de haarstructuur, kwaliteit en vooral gezond haar zijn daarbij speerpunten.

In de salon werk ik onder andere met de producten van DUPP voor fijne styling, verf/spoeling van Vitality’s, borstels van Olivia Garden en OLAPLEX om het haar optimaal te beschermen en verzorgen. Olaplex is een fantastisch systeem om je (grijze) haar te beschermen tijdens chemische behandelingen, invloeden van buitenaf en warmtebronnen.”

Een plan om grijs te worden is persoonlijk

Ha(a)rtstikke mooiDiana krijgt vaker te maken met vrouwen die hun haar grijs willen laten worden. Ze neemt als voorbeeld  de lockdowns. “Enorme uitgroei, kappers dicht en wat ga je doen? De vraag speelde misschien al langer, maar dit is wel een duwtje in de rug. Nu nog een plan hoe je het proces het beste vol kan houden, want er komt ergens een moment dat je de handdoek in de ring wilt gooien. Ik maak een plan aan de hand van de restverf die nog aanwezig is en waar al de bovenstaande vragen die ook meespelen. Een plan is dus persoonlijk, een beetje geduld komt er wel bij kijken. De kapper kan een beetje toveren, maar niet altijd alles in een keer voor elkaar krijgen! Bij een donkere kleur komt vaak blondeer om de hoek kijken en dat neemt meer met zich mee dan alleen maar lichter haar…”

Bij Ha(a)rtstikke mooi staat de kwaliteit van het haar hoog in het vaandel. Kijk maar eens naar de prachtige voorbeelden die Diana heeft meegestuurd. Diana staat trouwens altijd open voor vragen, advies of gewoon gezelligheid. Je kunt haar bereiken (ook als je een afspraak wilt maken) via haartstikkemooi@gmail.com.

foto’s: Diana van der Kleij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.