grijze duif

Grijze duif: jeukwoord 2021

Pittig typje of juist rustige rots in de branding? Je haarkleur lijkt wel van invloed te zijn op het beeld dat mensen van je hebben. Je zou je bij dat kittige type bijvoorbeeld een redhead kunnen voorstellen en bij die eeuwig onderkoelde tante een betrouwbare brunette. Blondine? Ongetwijfeld sensueel en verleidelijk….

Nu je de reis richting grijs maakt lijken al die vooroordelen vanzelf weg te vallen. Want aan grijs haar hangen weer andere vooroordelen, zoals eerder al uitvoerig besproken. We kennen ze allemaal. Uiteindelijk ontdekken we vroeg of laat een vorm van grijs of zilver in onze haardos. En dan is de vraag: beschouwen we onszelf nog steeds als die hittepetit die van hot naar haar fladdert met onvermoeibare energie? Blijven we onder alle omstandigheden die relaxte tante die zich niet uit het veld laat slaan?

Een betere versie van jezelf

Laten we wel zijn: er verandert naarmate je haar een andere kleur krijgt geen moer aan je karakter of temperament! Hoewel we nog steeds graag in hokjes denken en (zeker in Nederland) gevraagd of ongevraagd graag onze mening uiten blijf je natuurlijk gewoon je dierbare zelf. Sterker nog, misschien zelfs nog een betere versie van jezelf. Immers, je kiest voor je natuurlijke haarkleur en hebt daarmee gewoon het lef om tegen de soms hopeloos verouderde denkbeelden in te gaan.

Je grijze haar omhelzen betekent niet per definitie een transformatie in een kleurloze grijze duif (jeukwoord 2021 wat mij betreft) en dat eeuwige kleurtje in je haar maakt zeker niet iedereen mooier en/of jonger. Een beetje out-of-the-box denken en doen maakt daarentegen wel een heel verschil. Zolang we dat wat meer de ruimte geven en ons minder aantrekken van wat anderen van ons vinden wordt het in alle opzichten een stuk kleurrijker in ons leven!

Afbeelding van Hans Braxmeier via Pixabay 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.