Niks mis met een pantertje….

Grappig, zodra je haarkleur verandert gebeurt er ook iets met je voorkeur voor kleuren in je garderobe. Dat gaat helemaal vanzelf….opeens merk je dat je favoriete knaloranje jas op de een of andere manier niet meer ‘matcht’.

grijs haar

Kleuren die voorheen not done waren in mijn geval (denk kobaltblauw, paars en antraciet) krijgen nu opeens iets magisch in combinatie met dat half verzilverde hoofd. Spannend ook wel, zo’n fase, want je kijkt met andere ogen naar het arsenaal aan leuke kleertjes (in mijn geval wel graag duurzaam en/of mooi tweedehands) dat wordt aangeboden in de winkels.

De bevestiging die je van je vriendenkring krijgt nadat je wat onwennig voor het eerst een blauw of zilverkleurig colletje aanschaft! Goh meid, wat staat dat mooi bij je nieuwe haartjes….Het maakt dat je de nieuwe aanwinst met een tevreden gevoel een ereplaatsje vooraan de kastplank geeft. Zelfs mijn favoriete rood moet er even voor wijken.

Als we dan toch bezig zijn: gelijk maar eens die overvolle kledingkast doorspitten. Wat kan er weg en wat moet absoluut blijven? Gelukkig doe ik vrij gemakkelijk afstand van spullen, dus in een mum van tijd is de voorraad met een kwart afgenomen. Trots verkondig ik dat tijdens een kopje koffie met een kennis. “Wat goed”, bevestigt ze. “Heb je nu ook die eeuwige dierenprintjes een keer geloosd? Daar kun je je anno 2022 echt niet meer mee vertonen…”

Ik val stil. Mijn pantertjes, slangen en zebra’s beheersen mijn kledingkast. In elke winkel weet ik ze feilloos te spotten en zelden kan ik de verleiding weerstaan om een nieuwe variant mee naar huis te slepen. Weet je wat het is, die printjes zorgen gewoon voor een instant goed humeur. Al zijn het maar oorbellen, of mijn panterprint kaplaarsjes: ze kleuren mijn dag. Dus nee, geen haar op mijn hoofd die zelfs maar overweegt om die bonte verzameling weg te doen. Dan maar geen stijlicoon!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.