Saskia: je haar wordt er zoveel gezonder van

Tijdens het telefonisch interview met Saskia Huijer val ik even stil als ze aangeeft dat ze 61 is geworden in december. Haar gezonde levensstijl is haar duidelijk aan te zien. Ze straalt! Een mooi voorbeeld waarmee duidelijk wordt dat leeftijd maar een getal is. Saskia is moeder van 3 (2 dochters en een zoon) en al bijna heel haar leven gelukkig met Willem. Sinds 3 jaar hebben zij een 6e ‘gezinslid’, namelijk Raja, hun Gos d’Atura reu.

Saskia ontdekte haar eerste grijze haren tijdens een knipbeurt, tenminste….de kapster ontdekte er twee en verkondigde dat luidkeels in de salon, tot grote ergernis van Saskia. “Ik was ergens halverwege de twintig en besloot er ter plekke iets aan te laten doen: verven dus. In de loop der jaren experimenteerde ik met behoorlijk aanwezige kleuren. Zo had ik het een tijdje auberginekleurig, maar als ik er zin in had veranderde ik dat weer in kastanjebruin. De laatste jaren stapte ik over naar lichte tinten.”

Gezonder leven, gezonder haar

zilverwit lang haar“Aangezien ik me in de loop der jaren steeds meer ben gaan verdiepen in een gezondere manier van leven uitte zich dat ook in de manier waarop ik mijn haar behandelde. Ik heb de eerste stappen richting grijs genomen door met low- en highlights te werken. Inmiddels laat ik het gewoon uitgroeien.”

Een rolmodel had ze niet specifiek voor ogen. Hoewel…..een kennis wees haar tijdens een vakantie in Spanje op een bijzondere vrouw die op dat moment al over de tachtig was, Mimi Kirk (https://www.wearedore.com/beauty/living-raw-with-mimi-kirk/). Saskia spoorde haar op via social media en was erg onder de indruk van deze inmiddels 78-jarige (!), die meerdere boeken schreef over vegan koken en een gezonde(re) levensstijl.

Ik sta volledig achter mijn transitie

Saskia heeft geen last van de mening van anderen. “Gelukkig trek ik me weinig aan van wat men van mijn haar vindt, ik sta volledig achter mijn transitie richting grijs. Het is zoveel gezonder geworden, dus ik denk er niet aan ooit nog te gaan kleuren. Mijn dochters juichen het toe, die vinden het mooi. Ik merk wel dat make-up en kleur een belangrijker rol zijn gaan spelen. Ik droeg regelmatig zwart, maar een van mijn dochters wees me erop dat dat me wat flets maakte. Tegenwoordig draag ik dus vooral vrolijke kleuren zoals fuchsia, blauw en vooral groen.

Ik heb daarnaast recent mijn wenkbrauwen laten tatoeëren. Dat geeft toch wat meer uitdrukking, zeker als je nog geen make-up op je gezicht hebt en je haar zo licht is als bij mij.”

Tijdens zo’n uitgroeifase is het belangrijk om je haar goed te verzorgen. Ze is dan ook erg te spreken over haar kapster bij Hairfactory Drielanden (https://www.hair-factory.nl/index.html) die in alle opzichten met haar transitie meedenkt. “Het gebruik van goede producten (zonder parabenen en andere troep) kan een enorm verschil maken.” Zelf gebruikt ze de producten van I.C.O.N., onder andere de India Oil. “Mijn haar valt mooi en het ziet er gezond uit, dus ik ben erg over deze lijn te spreken. Ze hebben een behoorlijke range aan producten die afgestemd zijn op verschillende haartypes.”

Je haar knapt er enorm van op

Natuurlijk moet iedereen zelf weten of ze wel of niet hun haar blijven kleuren, maar Saskia vindt het vooral belangrijk om te benadrukken dat je haar enorm opknapt als je het niet meer verft. “Ga er gewoon voor, je haar wordt er zoveel gezonder van! Niet meer verven heeft trouwens ook invloed op de rest van je lijf.”

Dat gezondheid een belangrijke rol speelt in het leven van Saskia blijkt ook uit haar activiteiten. Ze vervolgt enthousiast: “Mijn passie is Leefstijlcoaching, gezond ouder worden met behulp van natuurvoeding. Ik help vrouwen en gezinnen om op een gemakkelijke en veilige manier meer groente en fruit aan hun dagelijkse voeding toe te voegen. Kijk gerust eens rond op mijn website: https://saskia.juiceplus.com/nl/nl/juice-plus/healthy-starts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.