MisjaB

Misja Beijers: grijs haar heeft maar één nadeel

Ik volg Misja Beijers (oftewel MisjaB) al geruime tijd. Misja werkt als fotograaf (onder meer voor het tijdschrift Zin), schreef een inspirerend boek (Oog voor Stijl) en is daarnaast zelf een prachtig stijlicoon. Op haar blog tref je oogstrelende foto’s, die zelfs de meest sombere dag weer kleur geven. Hieronder lees je hoe Misja over grijs haar denkt.

MisjaB grijze haren
fotografie: Misja Beijers

Grijs haar was nog nooit zo populair. Voor mijn blog fotografeer ik iets oudere vrouwen én mannen met een eigen, gedurfde kledingstijl. Ik ben zelf een groot voorstander van een natuurlijke haarkleur omdat het meestal het best past bij iemands huid.

Zelf liet ik tot een jaar of twintig geleden af en toe highlights aanbrengen in mijn donkerblonde haar. Totdat mijn toenmalige kapper besloot ook de grijze haren bij m’n slaap te verven. Wat was dat afschuwelijk! Iedere keer als ik mezelf in de spiegel zag dacht ik: ‘wie is die vrouw’. Vanaf die tijd besloot ik om m’n haar helemaal niet meer te verven.

MisjaBLange reis

Het proces naar grijs haar is bij iedereen anders. Bij mij is het best een lange reis. Aan de voorkant en bovenop ben ik inmiddels helemaal grijs, terwijl de achterkant heel gemêleerd is. Nou maar hopen dat me de tijd gegund is om volledig grijs te worden.

Inmiddels heb ik heel veel grijsharige vrouwen en mannen gefotografeerd. Het valt mij op hoeveel schakeringen er zijn! En hoe mooi het is, of het nou lang, kort is of iets ertussenin is. Elke keer dat ik schrijf over grijs haar – of het nou de reis ernaar toe is, de verzorging of de voordelen ervan – merk ik dat er veel belangstelling voor is.

Eén nadeel
MisjaB
fotografie: Misja Beijers

Maar de blogpost ‘Grijs haar heeft maar één nadeel’ staat wat aantal lezers ervan betreft echt met stip bovenaan. Het is het verhaal over Marjo – een vrouw met een prachtige grijze, klassieke ‘bob’. Ben je ook benieuwd naar het enige nadeel?

https://www.misjab.nl/grijs-haar-heeft-maar-een-nadeel/

Fotografie: Misja Beijers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.