Josette: omarm je gezonde natuurlijke lokken

Ik heb wat met krullen. Zelf heb ik wat slag (en met wat kunst- en vliegwerk krijg ik er wat meer krul in). Maar zo’n echte onvervalste krullenkop, wow! Kijk hieronder maar even naar Josette Knol, dan begrijp je direct wat ik bedoel. Josette, inmiddels 63, is er gelukkig mee en geef haar eens ongelijk! Hoe verliep haar reis naar grijs?

Josette Knol Josette: “Ik heb altijd wel issues gehad met mijn haar. Op de lagere school werd ik gepest vanwege die bos krullerig touw. Daar werd ik alleen maar opstandig van en ik heb toch al een rebels karakter, wat goed uitkwam als tiener in de roerige seventees. Je haar verven deed echt iedereen, ook al was er nog geen grijs haartje te zien dus ik zou geeneens weten wanneer ik voor het eerst grijs begon te worden.

Ik ben maar een klein vrouwtje en op een gegeven moment, ik denk iets na mijn veertigste, zei een lange man tegen me dat hij uitgroei zag….ik dacht bah, dan “moet” ik het vaker verven. Dat deed ik altijd zelf en ondanks dat het een klusje van niks was keek ik er altijd tegenop. Ik ben niet alleen een rebel maar ook af en toe lui 🙂 Maar wat moet dat moet en ik was er altijd te laat mee want ik ging pas verven als mensen opmerkingen gingen maken.

Je bent zo oud als je je voelt

Ik geef fitness en gym aan 70plussers dus ik weet dat je net zo oud bent als je je voelt. Ik heb zulke leuke jong van geest zijnde negentigjarige deelneemsters aan mijn gym, dat ouder worden voor mij totaal geen dingetje is. Maar dat steeds moeten verven zit gewoon in je systeem ofzo.

Ondertussen werd ik natuurlijk steeds een dagje ouder, ik was ondertussen de 50 gepasseerd en ik kreeg steeds meer de behoefte om puurder te leven: stoppen met roken, geen alcohol, verse groente en geen suiker meer gebruiken. Ik was al fitnessjuf dus bewegen deed ik al en ik ging steeds lekkerder in mijn vel zitten. Veel zelfbewuster. En ineens viel het kwartje bij me….waarom zou ik in vredesnaam mijn haar nog gaan verven?

Ik was vastbesloten

grijze krullenbolIk voelde me helemaal in balans met mijzelf….waarom zou ik dan nog mijn haar kleuren? Een onbewuste poging om jong te blijven? Ik hoefde helemaal niet jong te blijven, ik voelde me prima zoals ik was. Dus toen ben ik gestopt in november 2019. Mijn man schrok, ik lachte hem uit! En wat anderen ook tegen mij zeiden, het raakte mij geeneens. Ik was vastbesloten. Natuurlijk heb ik ook een tijdje gehad dat ik een soort grijs vogelnestje op mijn hoofd had. Ach so what, dacht ik. Het groeit vanzelf…en dat was ook zo natuurlijk. En nu heb ik alleen nog in de puntjes wat verf zitten.

Nu wordt er regelmatig gevraagd of ik mijn haar geverfd heb….grappig he? Ik ben nu 63 en zo blij met mijn ongeverfde haarkleur, zoveel gezonder en niet constant die stress van ojee, ik heb weer uitgroei, ik moet weer verven. Ik heb wel gemerkt dat grijs haar meer gehydrateerd moet worden, dus ik gebruik Yari Green produkten, vanwege mijn krullen gebruik ik cg (curly girl) vriendelijke produkten, en elke ochtend wat olie in mijn haar…

Ga stralen!

Als ik lees dat vrouwen bang zijn om oud te lijken met hun zilveren lokken gaan mijn tenen altijd krom staan. Omarm je gezonde natuurlijke lokken en ga stralen…maak je mooi op, trek wat leuks aan en lach…..dan word je nooit echt oud. En dat heb ik weer van mijn “oudjes” geleerd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.