Kay: ik krijg heel vaak leuke reacties

Hoe gaaf is het als je op je 61e trouwt met je grote liefde na (zoals ze zelf zegt) een proeftijd van 43 jaar? Kay Salari trouwde in mei van dit jaar met ‘de leukste’ en droeg op die dag haar mooie grijze haar lekker los, ondanks windkracht 10.

Samen hebben ze een inmiddels dertigjarige zoon en een schat van een schoondochter die alweer een aantal jaren samenwonen. Op dit moment heeft Kay geen betaald werk, maar doet ze met veel liefde vrijwilligerswerk. Daarnaast heeft ze tal van creatieve hobby’s.

Ik durfde best veel met mijn haar

Kay SalariAl vanaf haar babytijd was ze gezegend met een dikke bos donker haar. Het bleef tot ongeveer haar 30ste donker en daarna begon het welbekende verfritueel. ”Ik was gek op rode tinten dus verfde het jarenlang”, vertelt ze. “Mahonie, kastanje tot knaloranje, alles is de revue gepasseerd en ik vond het geweldig! Natuurlijk kreeg ik ook weleens commentaar van mensen, maar ik heb me daar eigenlijk nooit echt druk om gemaakt. Ik durfde best wel veel met m’n haar en ging dus mijn eigen gang.”

Ze vervolgt: “Na verloop van tijd gaat het opvallen dat je steeds eerder uitgroei krijgt en moet je het dus vaker gaan verven. Dat is niet echt goed voor de conditie van je haar (ik ben zelf kapster geweest). Daarbij ging ik ook niet vaak naar de kapper en werd ik steeds minder enthousiast over m’n rode haren.” De nieuwe optie werd dus asblond. “Het was in ‘t begin eventjes leuk maar ik voelde me er niet echt gelukkig onder. Vraag me niet waarom, want ik vind het bij andere vrouwen wel mooi staan.”

Ik vond het een topidee

wit haarZe besloot haar haar dus gewoon grijs te laten worden. “Het grappige was, ik was er zelf helemaal over uit, maar anderen vonden het minder leuk dan ikzelf. De kapper zei: dat gaat jaren duren want je haar is nog veel te donker….Gaat echt niet lukken! Verder kreeg ik van sommige mensen commentaar dat ik dan pas echt oud zou worden. Als klap op de vuurpijl vond man ‘t niks, kind niet…alleen ik vond het een topidee 🙂

wild zilver haarDat idee ontstond trouwens doordat Kay op Pinterest foto’s ging bekijken van grijze dames, waaronder Regina Burton (https://www.instagram.com/burtonregina/?hl=nl). “Ik vond en vind haar nog steeds zo’n fantastische haarkleur hebben en dat wilde ik dus ook. Inmiddels had ik een enorme uitgroei want ik was al gestopt met verven. Dat loste ik grotendeels op door mijn haar vaak in een knot te dragen.” vertelt ze. Ze kreeg vervolgens de tip van iemand om heel veel plukken te verven met de meest blonde verf die er maar te krijgen was en die te mixen met het grijze haar, dat ondertussen lekker doorgroeide. Door het te wassen met zilvershampoo moest ‘t uiteindelijk goedkomen.

Smaken verschillen

Die tip werkte goed. Kay zegt: “Ik ging als een speer en binnen een mum van tijd had ik ongeveer mijn zo gewenste haarkleur. Niet precies zoals de eerder genoemde Regina, maar het komt aardig in de buurt. Ik krijg heel vaak leuke reacties op straat en slechts af en toe een klein commentaartje, maar net als met dat rood trek ik me daar weinig van aan…smaken verschillen nou eenmaal.”

Haar manier van kleden is niet echt veranderd door het veranderen van haarkleur, maar wel door haar leeftijd, concludeert ze. “Als je ouder wordt kan je sowieso niet alles meer aan. Ook mijn make-up is min of meer hetzelfde gebleven. Niet uitgesproken, vooral heel natuurlijk, maar….ik ben wel verslaafd aan lipstick en dan het liefst knaloranje.” Kay gaat verder voor gemakkelijk. “Mijn haar was ik maar 1 x in de week en dan wel met zilvershampoo, verder doe ik eigenlijk niets bijzonders. Ik draag het dus vaak omhoog, een staart…en af en toe los. Dat bevalt me het beste.” besluit ze.

Welke tip zou Kay zelf mee willen geven? Daar is ze resoluut in. “De tip die ik mee wil geven is: blijf altijd je eigen zin doen wat betreft je haarkleur, kleding en trek je niet te veel aan van wat anderen daarvan vinden. Daar word je namelijk het gelukkigst en blij van …En wat is er nou mooier dan blije mensen!!

1 gedachte over “Kay: ik krijg heel vaak leuke reacties”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.