Danyell: ik was klaar met het ‘badkamer ritueel’

Hebben jullie ook het idee dat veel vrouwen (ook als ze iets ouder worden) er steeds beter uitzien? En dan bedoel ik dus ook (of juist!) die vrouwen die gekozen hebben voor hun natuurlijke grijze of zilveren haarkleur. Danyell Liefhebber wordt dit jaar alweer (in augustus) 62 ! Ze is moeder van 2 jongens en 2 meisjes en oma van 4 kleinkinderen. Danyell werkt in de zorg en in haar vrije tijd vindt ze het heerlijk om te schilderen en te freubelen met van alles en nog wat. Haar grootste passie was tot voor 3 jaar terug poppen maken.

 

Wat een bijzonder beroep! Dan ben je vast een van de weinigen denk ik?

Ik was een poppenmaakster en eigenlijk best wel bekend in Europa en over zee. Ha ja, ik zou hier veel meer over kunnen vertellen maar ja het gaat hier tenslotte over “de reis naar grijs!

 

Zeker! Hoe verliep die voor jou?

 

Ik heb altijd mijn haar geverfd, de eerste keer toen ik 15 jaar was. Het was een tube verf van AH, toen verkochten ze nog haarverf en cosmetica (merk Covergirl). Enfin, ik kwam er toen hartstikke Mahonierood onderuit. Vanaf dat moment heb ik eigenlijk altijd gekleurd haar gehad. Ook is het wel eens vreselijk mislukt en kon ik niet anders dan de kapper bezoeken en alles eraf te laten knippen en terug te kleuren naar donkerblond. Maar nu maak ik even een grote sprong. De laatste 10 jaar had ik blond haar, ik verfde altijd de uitgroei zelf met spulletjes uit de kappersbenodigheden winkel. Heel lang heb ik een blonde bob gehad maar heb het toen langer laten groeien, tot een weelderige bos tot onder aan mijn rug.

Ik was helemaal klaar met dat ‘badkamer ritueel’!

 

Waarom besloot je uiteindelijk om het niet meer te verven?
De laatste keer dat ik weer stond te vechten om de verf alleen maar op de uitgroei te krijgen, met lang haar in de klit en met een megavermoeide lamme arm omdat het haar nu wel erg lang was, besloot ik dat ik helemaal klaar was met dat maandelijks ‘badkamer ritueel’! Jaren eerder had ik wel gezien dat ik af en toe een grijze haar bij mijn slapen had, maar ja geen probleem, ik verfde gewoon nog even lekker door. Eerlijk gezegd wist ik inmiddels niet meer hoeveel procent ik nou grijs was. Ik zag wel na 1 maand uitgroei bij mijn slapen maar boven op mijn hoofd viel het wel mee…ik was best nog wel donker. Gaandeweg wilde ik eigenlijk wel weten wat voor verrassing eronder zou zitten.

 

Wie of wat inspireerde jou om deze stap te maken?

Mijn mams is een beetje mijn inspiratie geweest, zij heeft prachtig haar. Ze heeft heel lang, mooi gemeleerd grijs met zilver haar en zij steekt het altijd op in een knot. Eigenlijk wilde ik dit ook! En zo is het ook begonnen. Nog niet meteen, want het heeft nog even geduurd omdat een onhandige opmerking van een geliefd familielid mij nog even deed uitstellen. Zijn reactie op mijn geventileerde idee om cold turkey grijs te gaan worden was…NEE Daan!!!! Je gaat toch niet voor grijs?? Een man wil NIET met zijn oma in bed liggen! By the way, hij is zelf grijs! Hij wordt dus interessanter met de jaren! Hoezo? En ik dan?

 

Altijd jammer, dit soort opmerkingen! Maar uiteindelijk ging je er toch voor….

Na verloop van een jaar besloot ik dat ik een plan moest bedenken voor mijzelf hoe ik het ging aanpakken. Omdat het zo blond was heb ik besloten om er bij de kapper lowlights in te laten zetten zodat de overgang niet zo heftig was. Later op vakantie liet ik het op schouderlente knippen omdat ik gek werd van de klitten…Vooral mijn nekhaar zat steeds in de klit, ik krijg er nog de kriebels van. Vanaf dat moment werd het steeds makkelijker en spannend om het door te gaan zetten. Ik heb niet 1 keer getwijfeld of ik het weer zou gaan verven. Kortom, ik was er werkelijk echt helemaal klaar mee. Ik word gewoon Heerlijk eerlijk grijs want dan mag op mijn leeftijd! Eens moet toch de eerste keer zijn.

 

Mode, daar doe ik niet aan…

 

Paste je direct je kledingkast en make-up tasje aan tijdens de transitie of blijf je trouw aan je eigen stijl?

Mijn manier van kleden is eigenlijk nog steeds hetzelfde, vooral ook omdat ik altijd al veel zwart en kleur droeg. Ik kan ook nog steeds putten uit kleding die ik nog heb van wel 25 jaar geleden (ik schaam mij een beetje om het toe te geven). Ik kan namelijk moeilijk weggooien. Mode, daar doe ik niet aan, nooit gedaan ook. Ik draag wat ik zelf mooi vind!

Make-up? Ja, altijd! Daar voel ik mij lekker bij! Het enige verschil is, jaja, daar komt ie weer: de lipstick!! Wat waar is is waar, dat heb ik ook gemerkt, een kleurtje op je lippen staat prachtig. Ik heb dan ook verschillende donkerroze lipsticks die ik draag, ik heb er zelfs altijd eentje in mijn uniformjasje om bij te stiften :). Het verzorgen van mijn haar is eigenlijk heel simpel, ik was het met Love beauty and Planet en dep het zachtjes met een handdoek. Kammen doe ik pas als mijn haar aan de lucht gedroogd is. Daarna even met de grove krulborstel föhn erdoor. Dat is alles eigenlijk, beetje stevige haarlak erin en gaan met die banaan!

Mijn reis naar grijs is wel volbracht

 

Het resultaat is in ieder geval prachtig! Je krijgt vast veel complimenten. Heb je nog tips trouwens voor twijfelaars?

Oh ja, dit zou ik niet willen vergeten, wat ook een hele fijne ondersteuning is geweest en nog steeds is, is de Facebook groep Grijs en Geweldig. https://www.facebook.com/groups/531752194341996

Dit is een hele fijne groep van gelijkgestemde vrouwen, eigenlijk een warm bad. Mijn reis naar grijs is wel al volbracht maar ook weer niet, want ik wil zeker weer langer haar laten groeien en dan opdraaien met zo’n grote pin dat lijkt me gaaf. Voorlopig blijf ik lekker bij Grijs en Geweldig hangen. Heerlijke groep hè Patty! En bij Verzilverd! Nu wordt mij wel eens gevraagd, heb je coupe soleil? Uh..nee hoezo? Dit is echt! Ohh, wel heel mooi hoor! Ikke SMILE van oor tot oor 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.