Monique: het voelt natuurlijker en meer ‘ik’

Tijdens de reis naar grijs ontstaat er vaak een behoefte aan andere kleuren in je kledingkast. Ik vind het heerlijk zo af en toe inspiratie op te doen via de website van experts op dit gebied. Zo kwam ik een tijdje geleden op de website van Monique in den Bosch terecht (kijk maar eens hier: https://www.moniqueindenbosch.com/). Monique is style coach én is zelf lekker op weg naar naturel zilver.

Monique, wat fijn dat je je verhaal met ons wilt delen! Wil je ons wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben Monique in den Bosch, 62 jaar oud. Samen met mijn man Arnold woon ik sinds kort met onze Griekse zwerfhond Macey in het dorp Malden vlakbij Nijmegen. Wij hebben hier ons derde opknap huis gekocht met een wat grotere tuin. Wij wonen nu op loopafstand van het bos wat ik zelf erg fijn vind. Heerlijk de dag starten met een boswandeling en je omringen met groen en de veranderingen van het seizoen is erg waardevol.
Samen hebben Arnold en ik twee kinderen en sinds anderhalf jaar zijn wij opa en oma van een kleizoon. In september krijgt Micah een zusje. Heel bijzonder om onze dochter als moeder te zien en onze zoon als oom!

Buy less, choose well

Kun je aangeven wat je werk precies inhoudt?

Ik werk als style coach op locatie of in mijn studio aan huis. Wat mijn werk zo bijzonder maakt is vrouwen laten zien wat kleding, pasvorm en kleur kunnen doen. Mijn motto is: Buy Less, Choose Well. Het mooie is om binnen en buiten samen te voegen zodat jij binnenkomt en niet je jurk.

Ik begrijp dat je ook workshops organiseert?

Dat klopt! Verbindingen maken tijdens de workshops die ik geef is heel bijzonder. Via moodboards maak je verbinding met jezelf om te zien waar jij blij van wordt. Maar er ontstaan ook unieke verbindingen met de deelneemsters. Heel bijzonder en fijn om te mogen doen.

Ik ben wel benieuwd eigenlijk wanneer jij voor het eerst ontdekte dat je grijs werd. En…wat maakte dat je uiteindelijk de reis naar grijs startte?

Monique in den BoschOngeveer 8 jaar geleden ontdekte ik mijn eerste grijze haar. Voor een aantal fotoshoots (onder andere voor And Bloom en de Margriet) liet ik mijn haar verven maar ik vond de overgang qua kleur steeds onnatuurlijker worden. Een aantal keren heb ik wat grijze highlights laten zetten, maar ik vond het zo lang zitten bij de kapper dat ik besloot om de natuur meer zijn gang te laten gaan. Nu is het een beetje een mix van donker en licht omdat de zon de bovenlaag wat lichter heeft gemaakt.

Wie of wat inspireerde jou om die stap uiteindelijk te zetten? En krijg je leuke reacties op je transformatie?
Met Joke van Dress and Go heb ik hierover gesproken. Zij heeft haar grijze haar echt omarmd. Qua reacties: mijn dochter vindt de donkere haarkleur mooier en andere mensen vinden het lichte juist zachter staan. Sommige zeggen “je bent wel erg blond”. Dat “blond”achtige is van de zon.

Mentaal geeft het meer rust

De ervaring leert dat je vaak op een andere manier naar het leven kijkt. Althans, dat hoor ik van veel andere silver sisters. Hoe zit dat bij jou?

Mentaal geeft het meer rust. Het voelt natuurlijker en meer ik.

Jij als style coach weet natuurlijk van de hoed en de rand…..heb je zelf nog dingen aangepast qua kleur of make-up? En wat gebruik om je haar mooi te houden?

Monique zilverIk merk dat ik nu veel meer voor kleur kies, ik heb een fijne krullenkapper gevonden en ben mijn ogen
anders op gaan maken (naar aanleiding van tips van visagisten). Qua verzorging was ik mijn haar met zilvershampoo om het minder geel te laten lijken en ik gebruik de veganproducten van Authentic Beauty. Het masker, de shampoo en stylingsproducten hiervan.

Ik doe veel meer wat ik zelf wil

Ben jij jezelf tijdens de transitie naar grijs nog ander gaan bekijken? Kortom, heeft het je veranderd in je doen en laten?

In alles doe ik veel meer wat ik zelf wil. Ik heb tijdens de Coronaperiode veel cursussen gevolgd
en diverse coaching trajecten doorlopen. Dat helpt sowieso om op een authentieke manier naar jezelf te kijken.

En natuurlijk de hamvraag: wat zou jij als style coach als tip mee willen geven?
Mijn tip: kijk eens wat je eigen natuurlijke haarkleur doet voor je uitstraling en wat het doet met je huid.
Vaak maakt het je gezicht krachtiger en je huid krijgt een zachtere gloed.

1 gedachte over “Monique: het voelt natuurlijker en meer ‘ik’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.