Burlesque

Dita, maar dan anders….

In het kader van nieuwe dingen aanleren als je de vijftig gepasseerd bent (volgens wetenschappers schijnt het zo te zijn dat dat een zegen voor de verouderende grijze massa is) besloot ik kort geleden een workshop Burlesque te volgen. Ik durf van mezelf te zeggen dat ik (mits voorzien van een lekker ritmisch muziekje op de achtergrond) nog wel de nodige moves kan maken. Immers, ik ken geen podiumvrees en ze moeten me soms met man en macht van de dansvloer verwijderen als ik de slag eenmaal te pakken heb.

We schuifelen een beetje naar achter

Dus: tweemaal winst. Nieuwe dingen aanleren (mind) en lekker bewegen (body). Een passend outfitje, hakjes aan (jazeker! Een must bij Burlesque. Kijk maar naar Dita Von Teese) en hup, op naar de plaatselijke dansschool. Gelukkig wel samen met een gelijkgestemde (eveneens van een zekere leeftijd). Want daar aangekomen wacht ons een warm welkom door een bloedmooie (en jonge!) instructrice met een killerbody. Daar waar we buiten de zaal nog trots onze dancemoves aan elkaar lieten zien vallen we nu (tussen een groep van zo’n 25 relatief jonge meiden) een beetje stil. We schuifelen voorzichtig een beetje naar achteren om wat minder op te vallen.

Lekkere muziek trouwens. We mogen een beetje lopen, de heupen mogen los en de spiegel voor ons is nog steeds mild. Het ziet er zonder meer fijn uit. Zolang we koket rondlopen dus…..voordat de choreografie haar intrede doet. Zijstapjes en sensueel bewegen, een verleidelijke glimlach richting denkbeeldig publiek, dat lukt allemaal nog. Vanuit een hurkhouding elegant omhoog komen lukt de eerste keer ook, de tweede keer knakken de knietjes een beetje en de derde keer protesteren de dijbeenspieren dusdanig dat vriendin en ik dat maar achterwege laten.

Concentreren op verleiding….hoe dan?

We komen ermee weg en het kan ermee door (tenslotte doe je dit voor je lol nietwaar?) Perfectionisme is tenslotte zo vorige eeuw…. Echter, in de spiegel zie ik door het vele buigen wel opeens hoe grijs mijn haar inmiddels is. Door het niet al te flatteuze licht op mijn schedel verschuift mijn aandacht van het voeten- en heupenwerk richting hoofd. Niet handig als je je moet concentreren op sensualiteit en verleiding. Ik bedank dan ook vriendelijk voor de eer om samen met wat andere dames onze aangeleerde pasjes op het voor social media bestemde filmpje te tonen.

Geloof me, ik hou echt van mijn naturel haar en geen spreekwoordelijke haar op mijn hoofd dat ik ooit nog ga verven. Maar Burlesque én peper- en zoutkleurig haar gaan wat mij betreft gewoon niet zo goed samen. Nogmaals, zie je Dita Von Teese voor je met grijs haar? Nee, dan maar een grappig pruikje de volgende keer (als die er ooit komt) of toch maar kiezen voor Jazz dance.

foto: Kalhh Pixabay

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.