Raven: ik liet mijn haar drastisch kortwieken

Sommige vrouwen durven echt grote stappen te nemen tijdens hun reis naar grijs. Neem bijvoorbeeld Raven Seager, die heel drastisch de schaar in haar lange lokken liet zetten. Bij haar groeit het ontzettend snel, waardoor ze heel vaak kan switchen van haarstijl. En zeg eerlijk, het staat haar allemaal geweldig!

Een prachtige naam heb je, Raven! Dat klinkt niet heel Nederlands trouwens…..klopt dat?

fotografie: Cindy Bijl

Inderdaad! Mijn naam is Raven Seager, ik ben een bijna 55-jarige vrouw uit Groot Brittanië, die intussen wel 32 jaar in Nederland woont.

Jouw foto’s spreken boekdelen. Hoe heb jij de reis naar grijs ervaren?

Mijn reis naar grijs was eigenlijk wel een hele spontane korte reis. Mijn natuurlijke haarkleur was donkerbruin met een rode tint als de zon erop scheen, wat vond ik dat rode mooi! Ik wilde altijd graag echt rood haar van mezelf, dus maakte ik mijn haartjes nog roder met henna. Ik kon gewone haarverf niet gebruiken, daar mijn hoofdhuid veel te gevoelig was. Vele jaren heb ik met veel plezier schitterende rode lokken gedragen, ook nog steeds toen de eerste zilveren haartjes verschenen.

Mijn haren groeien als kool

Mijn haren groeien echt als kool, echt dubbel zo snel als bij de meeste mensen en op een gegeven ogenblik begon het grijze steeds meer op te vallen!

Ik had uiteindelijk maar twee weken plezier van mijn haartjes die net weer in de henna waren gezet, voordat de uitgroei er niet meer uitzag….op een foto leek het alsof ik een zwevende haarlijn had, verschrikkelijk!

Wanneer overwoog jij het verven te laten voor wat het was?

Dit was in de zomer van het jaar dat ik 50 zou worden en doordat ik dat continu “ge-henna” zat was, begon ik te denken over een verandering.

In het najaar kwam mijn zusje over uit Engeland, om mijn verjaardag in november te vieren. Ik vertelde haar dat ik dat eeuwige gekleur van mijn haren zat was en dat ik erover zat te dubben om mijn haren eraf te knippen. Let op, mijn haren kwamen toen tot aan mijn taillie! Mijn zus is net zo nuchter als ik en zei: dan doe je dat gewoon…

Ik liet mijn lange lokken radicaal afscheren

Ik hoefde er op dat moment niet verder over na te denken en ging samen met haar meteen het dorp in om mijn haren af te laten knippen! Natuurlijk wist ik al dat het radicaal zou zijn, omdat ik dat langzaam uitgroeien geen optie vond en aangezien mijn haren extreem snel groeien, durfde ik een zeer korte coupe met gemak aan. Dus, zo gezegd zo gedaan, afspraak gemaakt en mijn lange lokken af laten scheren! In eerste instantie liet ik een een korte kuif staan, denkend dat helemaal afscheren een stap te ver zou zijn, maar gezien de snelheid van mijn haargroei, was ik die uitgroei wel snel zat. Zodoende liet ik het twee weken later ook weer afscheren!

Dat was nogal een drastische beslissing! Hoe voelde dat voor je?

Ik was SUPER blij met mijn korte haartjes, ook helemaal verliefd op mijn nieuwe kleur, of beter gezegd kleuren! Eigenlijk ben ik alleen grijs aan de voorkant en bij mijn slapen en het grijs zelf is niet alleen grijs, maar ook wit, zilver en mijn eigen haarkleur! Heerlijk gemêleerd.

Ik vind die verschillende tinten zo mooi

Nu mijn haren weer lang zijn (heeft me minder dan anderhalf jaar gekost om het weer lang te krijgen), heb ik twee witte banen aan de voorkant, dat vind ik zo mooi! En als ik een vlechtje erin doe, zie je de verschillende tinten nog beter.

Verzorg jij je haar nog op een speciale manier?

Ik doe verder niets bijzonders aan mijn haartjes, zilvershampoo vind ik niet mooi bij mij. Ik heb een warme tint in mijn huid en haren, dat staalblauw staat mij helemaal niet. De curly girl methode heb ik ook een tijdje geprobeerd, maar daarvan verloren mijn haartjes hun mooie glans. Dus ging ik terug naar mijn gewone routine van wassen en een simpele conditioner erin doen, alle haren in mijn handen bij elkaar fummelen en een elastiekje erin totdat ze droog zijn. Op deze manier heb ik een bos krullen met een mooie glans erin, simpel en effectief.

Het is intussen bijna 5 jaar geleden vanaf de dag dat ik mijn haren zo drastisch kortwiekte en weet je wat, ik heb weer de kriebels… Ik denk dat ik het weer eens ga doen, puur voor de leuk, watch this space 😉

2 gedachten over “Raven: ik liet mijn haar drastisch kortwieken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.