www.mariankorte.nl

Marian: Ik dacht, nu ga ik doorzetten

Heerlijk, al die mooie, vrolijke, enthousiaste en vaak creatieve silver sisters die de revue passeren. Ik heb het geluk deze vrouwen hier af en toe in de schijnwerpers te mogen zetten, zoals dit keer fotografe Marian Korte. Over inspiratie gesproken!

Wie is Marian? Ik laat haar hieronder graag zelf aan het woord.

Ik ben Marian, 56 jaar , moeder van 2 zonen (28 en 26) en al sinds mijn 18e samen met Danny. en……dit ben ik 🙂

fotografie grijs haar

Marian is prachtig zilver, zoals op de foto’s te zien is. Dat duurde even, zoals bij velen van ons. Ik ben benieuwd hoe de reis naar grijs voor haar verliep.

Wanneer ontdekte je je eerste grijze haar?

“Dat was al rond mijn 27e, ik was net bevallen van mijn eerste zoon. Ik dacht no way dat ik dit door ga zetten, en ben toen begonnen met verven. Wat vaak een drama was, een groene gloed, niet mooi, vaak was ik er niet blij mee. Weer op zoek naar een andere kapper en weer hetzelfde, pfff……Op een gegeven moment had ik zelfs “Kermit (de kikker)” groen haar. Gelukkig kwam ik toen terecht bij AnyHair in Breukelen https://www.anyhair.nl/en die begreep mijn haar.”

Wat deed je beslissen om voor je natuurlijke kleur te kiezen/grijs te worden?

“Ik zei altijd als ik 50 ben dan stop ik met verven. Maar ja, ik werd 50, 51, 52 …..en ja ik ging gewoon door met verven. Totdat corona kwam, en dat was het goede moment. Ik had natuurlijk ook geen keuze, want de kappers gingen dicht. Het gekke is dat als je eenmaal besloten hebt dat je grijs wilt worden, het    dan ineens zo langzaam lijkt te gaan. Ik vond het zo spannend om te zien wat mijn eigen kleur nu eigenlijk was na al die jaren verven.”

Wie is/was jouw grote voorbeeld of inspiratie?

“Helen Mirren, een prachtige vrouw die “natuurlijk” oud durft te worden.”

Welke reacties krijg je op je haar? Wat is de meest leuke of minst leuke reactie die je ooit kreeg?

fotografie grijs haar
www.mariankorte.nl

“In het begin kreeg ik natuurlijk weinig reacties, want met de lockdown zag je niemand. Als je ging wandelen kwam je heel veel mensen tegen met een uitgroei balk op hun hoofd, dus tja je was niet de enige :). Een aantal mensen zeiden meteen weer verven hoor, dat gaat veel te oud staan. Maar ook mensen die zeiden ben zo benieuwd hoe het gaat worden en verven kan je altijd nog als het je niet bevalt. En dat had ik zelf ook, ik dacht: nu ga ik doorzetten.”

Merkte je (mentaal dus) verandering bij jezelf? Bracht het je tot nieuwe inzichten en zo ja, welke?

“Ik snap nu niet meer dat ik iedere keer dacht: jeetje, ik moet snel naar de kapper, wat een uitgroei. Of dat anderen zeiden nou je moet wel weer gaan verven hoor, want je wordt echt al grijs. Ik ben niet zo groot dus iedereen kijkt al snel op je hoofd 🙂 Trouwens, dat je het verven steeds zo moest plannen dat het goed uitkwam voor een feestje of de feestdagen, absurd eigenlijk.”

Frisse en fellere kleuren

Is je manier van kleden, je haarstijl of make-up veranderd?

“Nou, daar ben ik dus nu naar aan het kijken. Ik merk dat ik frisse, fellere kleuren qua kleding moet gaan dragen. Zeker in de winter nu mijn huidskleur lichter en grauwer is. Mijn kast hangt vol met zwart..zwart…en zwart op dit moment. Met mijn haarstijl ben ik blij, dat hou ik zo. Ik zie wel bij anderen dat felrode lippenstift zo mooi staat. Maar ben zelf niet zo uitbundig en goed met make-up helaas. Een streepje op mijn ogen en mascara that’s it. Ik merk dat je met grijs haar dat eigenlijk wel moet gaan doen. Dus ik ga maar eens experimenteren.”

Hoe verzorg jij je haar? Heb je nog tips voor goede producten? Of een bepaalde manier van stylen?

“In de zomer was mijn haar veel witter dan nu, wat ik zelf mooier vind. Dus ik wacht graag weer op de zon. Lekker bruin en dan staat het grijs mooier. Ik had ook niet verwacht dat grijs zo kan verschillen, het kan per dag anders zijn heb ik gemerkt. Tips voor goede producten heb ik niet, ik ben juist lid geworden van een Facebookgroep “Grijs en Geweldig” (https://www.facebook.com/groups/531752194341996) voor tips en trucs.

Ik heb nu appelazijn gekocht om te kijken of dat iets meer glans gaat geven…ben benieuwd. En anders is dat vast wel lekker door de salade hahaha.”

Heb je zelf het idee dat je je minder aantrekt van wat mensen van je vinden? Of trek je juist meer aan van de mening van anderen?

“Het belangrijkste is dat ik er zelf blij mee ben. Zoveel mensen zoveel verschillende smaken, net als in de fotografie. Maar ik zou het wel moeilijk vinden als mijn man of een van mijn 2 zonen het echt niet mooi zouden vinden, daar ben ik wel eerlijk in. Dan had ik het waarschijnlijk toch weer geverfd, want dit zijn wel de 3 wiens mening ik belangrijk vind. En natuurlijk zullen er mensen zijn die het niet mooi vinden staan. Maar dat mag ook :)”

Wat zou je mensen die nog twijfelen om hun haar uit te laten groeien mee willen geven?

“Het eerste stuk is gewoon heel erg lastig, ik had het geluk dat we in een lockdown zaten. Hé….toch iets positiefs aan de lockdown :). De eigenaresse Andra van AnyHair in Breukelen heeft samen met haar      collega Amber een plan bedacht hoe ze mijn haar het beste grijs konden laten groeien. Met highlights en lowlights zodat het niet echt een vervelende balk zou worden. En mocht ik tussendoor toch gaan twijfelen dan had ik pech en zouden ze mij niet meteen gaan verven hahaha…..ik kreeg dan bedenktijd :-). Zo moet het ook zijn, luisteren naar de kapper die er verstand van heeft. Eigenlijk mocht ik mij er helemaal niet mee bemoeien verdorie :).”

Marian en de fotografie

Waar gaat jouw bloed verder van stromen?

Mijn grootste passie is fotografie en dan het liefste portretfotografie. Helaas kon dat door corona niet, dus bedacht ik uitdaging om een fotoproject te beginnen: 365 dagen mobiel fotografen, dus elke dag 1      foto ! Eigenlijk 2 uitdagingen …niet met mijn vertrouwde “echte” camera en dan ook nog elke dag een foto.

Nou, ik heb de 365 foto’s niet gehaald, dat was toch iets te ambitieus. Ik ben tot een mooi getal van 100 foto’s gekomen, alleen waren op een gegeven moment de conceptuele ideeën op en bedacht ik dat ik dan maar zelf moest gaan poseren. Dan moet je toch wel een drempel over hoor. Ik denk dat de meeste fotografen liever achter de camera staan dan ervoor, maar ook dit is goed om te ervaren. En zo heb ik anderen en eigenlijk ook mezelf laten wennen aan mijn grijze hoofd hahaha.

Mocht ik nu weer modellen zoeken met grijs haar heb ik dus een hele leuke Facebook groep gevonden “Grijs en Geweldig”, waar de mooiste hoofden met grijs haar voorbij komen. Een warm bad waar heel leuk met elkaar omgegaan wordt!

Meer zien van Marian’s grijze hoofd en haar geweldige foto’s? Check haar website: https://mariankorte.nl/

2 gedachten over “Marian: Ik dacht, nu ga ik doorzetten”

  1. Ze is grijs maar haar hart is van goud, puur goud.
    We kennen elkaar alleen maar van FB maar het zijn toch al zeker 5 jaar of meer, ze is boeiend want je weet nooit wat te verwachten van foto en het is steeds iets subliem voor de ogen.
    Doe zo verder Marian, ik hoop dat we hier vrienden blijven en elkaar ooit…ooit IRL 😉
    Dikke knuffel lief mens

  2. Oeps ook ik ben al een paar jaar grijs altijd geverfd tot voor de corona vond het wel wennen hoor maar nu ook wel mooi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.