Altijd bij de hand: de rode lipstick

Gepokt, gemazeld, door de wol geverfd, door schade en schande wijs geworden, veel vlieguren achter de rug….tja, hoe zal ik het noemen? Duizend en één benamingen als het om het verschijnsel ‘de rijpere vrouw’ gaat. Alleen het woord al!

rode lipstickWerd je twintig jaar geleden nog een lekker ding genoemd, of, zo je wilt, een aantrekkelijke vrouw, zodra je richting 60 gaat ben je met een beetje geluk een charmante dame. Nog steeds leuk om te horen natuurlijk, maar er is wel een nuanceverschilletje. Om die laatstgenoemde status nog enigszins eer aan te doen dien je trouwens wel wat meer tijd te reserveren in de ochtenduren. Nog maar niet te spreken over de acties die je dagelijks zou moeten uitvoeren om in dat maatje 38 van jaren geleden te blijven passen, mocht je dat willen….Gelukkig kun je met een beetje leuke make-up en een kapper die je haartrauma’s richting grijs volledig begrijpt nog regelmatig goed voor de dag komen.

 

Kom maar op met die rode lipstick

Mocht het allemaal niet meer baten of heb je gewoon geen zin in een hoop gedoe, dan valt er toch nog wat leuks te melden: uit onderzoek blijkt dat een vrouw met rode lippenstift er jonger uitziet (ook en misschien wel juist met grijs haar dus) dan een vrouw van dezelfde leeftijd zonder lippenstift. Een ander onderzoek (notabene van de Universiteit van Manchester) leert ons dat het dragen van zo’n pittig kleurtje rood op je lippen een positieve uitwerking heeft op je zelfverzekerdheid. Daar houden we van! Rood (in welke variant dan ook) roept namelijk associaties op met positieve energie, warmte en motivatie en geeft direct een krachtig kleuraccent aan je uitstraling. Wat een prachtige, simpele én goedkope afleidingsmanoeuvre als de rest van je hoofd je weer eens een keer in de steek laat.

Overigens, een paar goede hakken als je er op kunt lopen, kleurige kleertjes, een big smile en een vette knipoog van de buurman (al is ie het afgelopen weekend 75 geworden) doen soms ook wonderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.